BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, May 27, 2009

kisah presentation...

Ingat x aku penah cite pasal nk buat presentation tentang Thomas Aquinas tu? Ala,political thought,y discussion x jadi tu…so,hari ni la presentationnya.

Tadi cluss start pukul 11.ingatkan masuk2 cluss terus kena present tapi x.lecturer kami dr.fuzi (kami panggil sir ja) explain dulu tentang scholar y presenters lepas present,st Augustine.so,dok tunggu sir explain tu,masa pun menginjak ke jam 12.10…jadinya peruntukan masa utk group kami x la lama..(heheh,aku suka).paling lama 50 minit ja la kan.x leh la orang tanya banyak2.aku gabra actually walaupun da buat presentation dari matrix dulu,walaupun da 3 tahun jadi student.huhu…

Group kami presenter y ke7.1 group da 5 orang dan aku presenter y ke3…bila da abis sir mengajar,kami pun start la presentation 2…mula dengan biography st.thomas Aquinas 2,pas2 work and writing dia,then sambung pulak dengan dia punya theory on kingship,types of government,4 types of law dan banyak lagi la.tapi tengok ja gambar Thomas aquinas 2,kami da kena hentam dengan sir (sedih da ni,permulaan y x best).sebab gambar 2 nampak budak2 sangat (mana la tau sir,da memang gambar y dilukis macam 2)...

…x la lama sangat presentation tu,slide pun da 30 ja.x banyak kan? Dalam 40 minit abis la presentation 2.cluss pun tepuk tangan…gabra aku pun da abis…heheh.=>…

Sir macam puas hati ja dengan presentation tu sebab dia x tanya apa2 pun.then sir bersuara; “ok,this is a good presentation.good right? (sir Tanya cluss).any question cluss?” cluss da jawab “nooo”..(yes,x dak soalan). sir cakap good sebab content kami lengkap...hik3,group kami berbangga seketika sebab 6 group y lepas da ja sir tnya or complaint apa2 (tadi complaint gambar,x jejas content pun).congrats…ish3,x baek betol ko ni dard…

da x dk soalan kami pun nak balik tempat la kn tapi tiba2 ja si fulan cakap “yes”.adoii,kami da cuak.actually kami da bajet,si fulan ni memang akan tanya soalan.dari kami tengah present lagi kami tengok dia dengan orang sebelah dia tu dok complaint2 kami punya slide tu…(actually kan,majority cuak gile dengan si fulan ni.semua benda dia nak tnya,nak kritik).x caya cuba tnya cluss tu.agaknya dia x puas hati kot sir kata kami bagus.huhu…ya la,kami buat keja last minute,slide pun x menarik macam group dia punya,gambar pun 1 ja.

bajet pandai and bagus-ni la pendapat aku dan orang ramai tentang si fulan ni…dia la y suka menyampuk masa sir tengah mengajar.dia la y kononnya banyak tau isu semasa.dia la y suka kritik idea orang (kalau kritikan membina x kisah).dia la y tau semuanya tentang politik…(tapi kawan aku cakap nama dia x penah ada pun dalam dean list).cuak2…

dia pun tanya la 3 soalan (lazimnya soalan dia hanya 6 7 perkataan tapi b4 dia tanya tu dia punya muqaddimah sampai orang x larat dengar.nak menunjukkan y dia master benda ni).so disebabkan muqaddimah dia y panjang tu,kami macam samar2 ja dengan soalan dia tu.lambat la jadinya kami nak jawab kan.ya la,nak bincang dulu kan…pastu dengar la suara dia “ala,lack r tu”.ya allah,sakitnya hati.kawan y sebelah aku ni cakap “adoi,aku ase macam nak sepak je mamat ni”.huhu…dia da buat kami cuak gile…anda nampak x sebab apa dia tnya soalan? Bukan sebab dia x faham tapi sebab nak trap kami.sememangnya perangai dia macam tu…sabar ja la…

pastu ada la Indonesian bro ni cakap;”sister,if u don’t want to answer,just skip it”.hahaha,ada
orang gelak.selamber ja bro tu.aku tau,dia pun malas nak layan si fulan tu.”eh,asal lak nak skip.aku y tanya soalan tu”.so,kawan aku ni pun jawab la…”bla blab la bla bla boleh blah”.dia x la kata boleh blah tu.heheh.pas da jawab tu dia tanya lagi.ya allah sakitnya hati.x pa la.jawab la lagi soalan dia…da abis jawab tu,dia pun cakap;”so,u want to say that the divine law is needed la”,(lebih kurang camtu la).then dia senyum…haaa,see.bukan dia x tau jawapan tu tapi saja nk peningkan kami.bengkek betol dengan si fulan ni.

Pastu ada la sorang bro tu dari _____istan tu ckap kat kami…”man ask for three reasons.first,he really don’t know.second,he want to trap u and last,he want to make u confuse.i think he is the last one”.yup,pandai pun bro ni.tengok, foreigner pun tau perangai dia cane.huhu…

Lagi sebulan ja nak abis short sem ni.maknanya lagi sebulan ja aku satu cluss dengan si fulan ni.cepat la abis ya Allah…bertambah ja dosa aku bila tengok gelagat dia…

Hurm…so,abisla “drama” dalam cluss tadi.huhu,hari y mencuakkan.sungguh si fulan ni da spoilkan mood orang.kepada si fulan,kalau anda baca ni n ase x puas hati maaf ya.ni bukan nak kutuk tapi kritikan.anda kan suka kritik orang…=>... heheh…peace…

2 comments:

limaumaniss said...

nervous...nervous...maasa presentation..hehehe

~keMBarAabdi~ said...

laaa...ada orang komen rupanya...tak perasan pulak.sori ya.yup,tak hilang2 nervous tu...hehe...limau memang manis...saya suka..huhu...