BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, August 17, 2009

usiaku bertambah lagi...

Lepas sembahyang isya’ semalam,aku belek2 buku arab.hajat hati nak baca buku…hari rabu exam.aku pun start la baca.baru 20 minit mengadap buku,mata dah macam tak boleh buka.setan sungguh setan ni…letih program siang tadi baru terasa…tapi aku gagah jugak baca.boleh la sikit2…tiba2 aku teringat sesuatu.terus mati mood study yang nyawa2 ikan tadi.ngantuk pun hilang tapi digantikan dengan tension…masalah betul ni.terus aku simpan buku.lalu aku mesej kawan aku…

“shah,pkul 12 gerak aku.nak iron baju”.

“insyaallah kalu aku tak tido ag”…balasnya…

Aku pun tido…memaksa diri yang tengah tension untuk tidur (tak mahu fikir masalah tu sebenarnya).setelah agak lama aku pun tertidur.tepat pukul 12 shah pun miscall aku.dua kali dia miscall,aku pun balas.menandakan yang aku dah sedar.thank u shah…aku bangun tapi kepala terasa pening.aku sambung tidur semula…sedar2 masa tu dah pukul 12.40.aku pun bangun ambil wuduk lepas tu kembali ke meja study.masalah tadi dah tak ingat…serika baju pagi esok la.hehe…baru ja buka buku,handset aku bunyi.ada mesej masuk…aku pun ambil la handset nak baca mesej kan…

Unknown:“salam…da,sy xbleh tnggu kul 12 la da,sy dh ngntk…mfkn sy ek,ape2 pn sy ucpkn HPPY BRTHDY.smoga dpnjgkn umr n dmurakn rzeki.amin.sy hrp da lbih matang dri sblmnye”…erk.panggil aku da.sapa ni?

Yaya:“epy bfday 2 u,epy bfday 2 u,epy bfday 2 dard buchuk…epy bfday 2 u…hehe.slmt mnjalani ari tua..haha.may ALLAH BLESS U.smga pnjg umu n mrh rezki.hehe.yeah,dard da tua da.sma cam aku.=>”.

Adik BAR: “bg teman,kau mungkin sahabat,bg kekasih,kau mungkin impian,bg keluarga,kau mungkin harapan,bgku,kau takkan luput dari ingatan…=>.slmt hr lhr.mg pjg umo mrh rzki.=>.take care”.

Kakak: “hepi 21st besday…moga pnjg umr,mrh rezki br+ aml n iman…

Angah comel: “hepi bsday! Moga pnjg umo,brjya dlm stdy n cpt2 kawin! Amin…=>.

Banyak lagi mesej2 lain.mesej bergambar pun banyak,tak larat dan tak perlu taip semua kan. tapi mesej shah bagi ni la.buat aku berfikir tapi bila baca ayat terakhir tu…adeh,aishah aishah…

Shah: “hr ini hr lahirmu,hr ini btmbah lg usiamu,hr ini akn btmbh jua tggungjwbmu,hr ini akn mnjdkn drmu lbh matang dek ujian yg akn mndtg.hr ini akn mnjdi saksi ketabhn drmu mgharung onak dn duri.hr ini allah tlh memendekkn lg jrkmu dgnnya,smkin pendek tempoh utk b’amal,smkn kubur mpersiap kubur utkmu,smkn bersedia malaikat maut dtg mjmput dn smakin hampir haruman Firdausi ata azabnya jhnam…HEPY BEDAY DARD,moga kte cpt2 dapt jodoh.hahaha”.

Shah,ni mu wish ke aku ko,mu yang excited ni? =>…

paling tak tahan masa mama aku call tadi.pagi tadi dia dah call tapi tak sempat bnak borak lama.aku ada kelas pukul 8.jadi lepas maghrib tadi dia call balik....aduh,macam nak nangis dengar kata2 dia...dah nangis sebenarnya...aku tengah berfikir2 ni.nak bagi hadiah apa ek dekat mama aku untuk birthday aku tahun ni?...

Apa2 pun,terima kasih ya kalian.ingat jugak kalian besday aku…sebenarnya aku tak ingat pun hari 17.8 kalau tak baca mesej kalian tu dan aku pun tak perasan yang dah banyak mesej dalam handset tu...sungguh,aku lupa seketika.mesej2 kalian tu buat aku bersemangat untuk sambung study balik semalam…tapi….sampai sekarang kawan baik aku tak wish lagi…lupa agaknya.tak pa lah,tak penting…hehe.sekali lagi terima kasih ya kalian…harapan aku masih sama,moga aku diberi kesempatan untuk memanggil seseorang dengan panggilan ayah, walaupun dia ayah mentua…=>.

4 comments:

Anonymous said...

aku mntak maaf laa...lmbt wish kat,sb slh aku gak...ermm,hepi belated besday jaa kak dard,moga lebey pjg akl hndak nya lps ni n murh rezki..hehe slmt mlm

Chekgu BaniHassim said...

selamat ulang tahun...
semoga lebih matang...lebih sihat...
lebih bersemangat...
lebih bercahaya...

~keMBarAabdi~ said...

wei...aku memang dah agak hg lupa bday aku sbb last year hg wish di hari yang betul.apa da,kata kawan baik tapi x ingat.nyway,tanx yup.stop calling kak dard.i'm not that old ok.your day is just aroud the corner.hehe...wait ha p.cik.

~keMBarAabdi~ said...

ckgu BH...
tanx 4 your wish...
waaa....awalnya bangun.
lebih bercahaya?